«Трипільське коло 2013. Вода». Нові технології та спільний культурно-інформаційний простір

Телебачення і радіо в режимі прямого ефіру – це нова творча платформа, яка відкриває широкі можливості для комунікації важливих подій фестивалю та процесів, які розкривають основні еко-культурні принципи «Трипільського кола»: екологія спілкування, зоровий спосіб життя, чисте довкілля, відкритість до творчості. Завдяки новим технологіям організатори мають можливість не тільки донести до широкої глядацької аудиторії та слухачів знання про давню культуру Трипілля, але і познайомити всіх бажаючих з різними варіаціями поєднання етнічної культури з сучасними тенденціями в музиці та мистецтві!
 
Зйомка буде проводитися протягом трьох днів на трьох локаціях: Мала сцена, Велика сцена та прес-центр фестивалю «Територія спілкування». В перший день заходу глядачі зможуть побачити виступи колективів на Малій сцені, в другий і третій – стати свідками яскравих подій Великої сцени, спостерігаючи виступи 13-ти гуртів з 7 країн Європи та Азії. Зйомка на «Території спілкування» проходитиме в перші три дні фестивалю з 12 до 16 години. За цей час всі, хто має доступ до Всесвітньої мережі Інтернет, зможуть долучитися до цікавих діалогів з керівниками та учасниками майданчиків, побачити презентації чисельних лекцій та майстер-класів, заочно поспілкуватися з представниками еко-культурних рухів, міжнародних громадських організацій, майстрами, гуртами, цікавими особистостями, які відвідують фестиваль.
 
Проект спільного інформаційного простору без кордонів буде реалізовано за сприяння партнерів фестивалю – оператора мобільного зв’язку life:), телеканалу 3D Planet, інтерактивного телебачення Divan. TV та інтернет-радіо Хвиля української музики «Молоде радіо».

Мобільний партнер фестивалю – оператор мобільного зв’язку life:) –  забезпечить відвідувачів та учасників надійними та якісними послугами зв’язку шляхом розгортання мобільних базових станцій на території заходу. Завдяки використанню ресурсів мережі life:) швидкість передачі даних сягатиме 60 Мбит/с. Це в свою чергу дозволить передавати відео-трансляцію високої якості в режимі реального часу. Проект трансляції є унікальним технічним рішенням у мережі оператора та буде вперше реалізований компанією.

«Оператор life:) вдруге виступає партнером фестивалю «Трипільське коло». З кожним роком захід збирає усе більшу кількість відвідувачів та гостей на дніпровських схилах. Цього року для більшого комфорту наших абонентів та учасників фестивалю оператор знову планує забезпечити їх якісним мобільним зв’язком та вперше реалізує унікальний інтерактивний проект з трансляції фестивалю в режимі реального часу. Ми переконані, що проведені роботи з підвищення ємності мережі, та організації онлайн-трансляції допоможуть розширити аудиторію прихильників фестивалю», – прокоментувала Оксана Рудюк, Начальник департаменту зі зв’язків із громадськістю life:)
 
Зйомка фестивалю здійснюватиметься зусиллями інформаційно-розважального каналу 3D-Planet. Це перший доступний канал у Східній Європі, що транслює передачі власного виробництва в форматі  3D и 2D з можливістю подальшої ретрансляції на інших каналах. Багатокамерна онлайн трансляція відео буде здійснюватися в форматі 2D. Одночасно будуть проводитися зйомки в 3D, а відзнятий в цьому форматі матеріал ляже в основу фільму про фестиваль «Трипільське коло 2013. Вода».
 
Платформу для онлайн трансляції надав мультимедійний сервіс провайдер  DIVAN.TV.  Всі бажаючі зможуть подивитися події фестивалю без попередньої реєстрації на сайті www.divan.tv, на офіційній сторінці фестивалю www.tkfest.com, а також на інтернет ресурсах інформаційних партнерів. Крім того, всі сюжети будуть транслюватися за допомогою медіаплеєрів або Smart TV, де присутній мультимедійний сервіс DIVAN.TV.
 
Засновник DIVAN.TV  Андрій Колодюк так коментує участь в проекті: «В рамках нашої програми підтримки виконавців та музикантів ми будемо демонструвати найцікавіші та неординарні події України, однією з яких, безумовно, є фестиваль «Трипільське коло». Інноваційна технологія DIVAN.TV дозволить всім бажаючим з любого куточку світу спостерігати за тим, що відбувається на фестивалі. Проект, який ми хочемо реалізувати – це достойний приклад того, що працюючи в команді можна досягти значно більших результатів, ніж поодинці».
 
Також протягом фестивалю репортажі, інтерв’ю з учасниками і гостями, актуальні новини та анонси будуть транслюватися в прямому ефірі на хвилях фестивального радіо, що організовано завдяки тісному співробітництву Інтернет-радіо Хвиля української музики «Молоде радіо» та організаторів фестивалю «Трипільське коло 2013. Вода».
 
Андрій Купцов, PR-директор Хвилі української музики «Молоде радіо» так розповідає про спільний проект: «Ми співпрацюємо з фестивалем з самої його появи, і з кожним роком наша співпраця стає все тіснішою – Молоде радіо працюватиме в «Трипільському колі», а Трипільське коло протягом 3-х фестивальних днів звучатиме в ефірі Молодого радіо. Наш спільний проект – Фестивальне радіо – даватиме можливість зануритися в атмосферу фестивалю людині з будь-якого куточка світу через телефон, планшет або комп’ютер. Спеціально до фестивалю ми робимо Android-додаток, через який можна буде не лише слухати трансляцію, а й, скажімо, поставити запитання під час денних презентацій, або передати музикантам свіжі враження – коли вони відразу після виступу даватимуть інтерв’ю на back stage. А з іншого боку, фестивальне радіо дасть можливість охопити всю ту величезну кількість подій, що відбуваються паралельно на різних локаціях, або, скажімо, почути анонси презентацій наступної години, лежачи в тіні під деревом чи сидячи на березі Дніпра».
 
«Створення єдиного культурно-інформаційного простору «Територія спілкування» у форматі онлайн відео та радіо трансляції, це дуже важливий крок для розширення аудиторії фестивалю, що надає можливість для презентації творчості гуртів-учасників, які відносяться до, так званої, альтернативної музики і є «не формат» для більшості телеканалів та FM радіостанцій, а для тих організацій, рухів та окремих громадських діячів, що формують простір фестивалю на 30 творчих майданчиках і які поширюють та пропагують еко-культурні світоглядні принципи фестивалю та досліджують культуру Трипільської цивілізації – це можливість діалогу на міжнародному рівні» – підсумовує Олесь Журавчак, генеральній директор та продюсер фестивалю «Трипільське коло».

www.tkfest.com

З радістю відповість на ваші запитання:
Наталя Заволокіна, прес-секретар фестивалю, info@tkfest.com

Про Фестиваль:

«Трипільське коло» — міжнародний еко-культурний фестиваль з п’ятирічним циклом. Кожні чотири роки носять назву однієї із стихій природи та мають власну мистецьку, освітню, екологічну і соціальну тематику, а п’ятий ювілейний захід поєднує в собі всі елементи попередніх і має назву «Парад Стихій!». Завдання фестивалю – пробудити живий інтерес до історичної спадщини, запропонувати альтернативні способи організації відпочинку для сім`ї та молоді, відродити різноманітні етнічні традиції, поєднуючи їх з елементами сучасних досягнень в різних сферах життя людини. Фестиваль об'єднує в собі оздоровчі, спортивні, музичні, екологічні, освітні, виставкові та інші культурно-розважальні та культурно-просвітницькі програми в стилі етно.

Залишити відповідь