Київська обласна прокуратура провела термінову перевірку за матеріалами програми «Інсайдер»

Особливо епізод про  умови перебування у в’язниці екс-нардепа Віктора Лозинського, засудженого за вбивство. Журналісти потрапили до Бориспільської виправної колонії №119, де Лозинський відбуває покарання. Але його там не знайшли. Адміністрація закладу пред’явила лише ліжко ув’язненого, але на ньому чомусь значилося прізвище зовсім іншої людини.
 
З огляду на побачене, у прокуратурі Київської області «склалося враження, що екс-депутат не перебуває в установі виконання покарань».
 
Ось цитата з офіційного листа: «З метою перевірки викладеної інформації, працівники прокуратури Київської області здійснили виїзд до Бориспільської виправної колонії №119. Правоохоронцями встановлено, що засуджений знаходиться у вищевказаній колонії.
 
На підставі ухвали Апеляційного суду м. Києва в липні поточного року колишнього народного депутата України переведено з дільниці ресоціалізації  до дільниці соціальної реабілітації. Ніяких привілеїв у засудженого немає, він відбуває покарання на загальних підставах».


 
Редакція програми «Інсайдер» дякує прокуратурі Київської області за оперативну реакцію та  увагу до нашої роботи.
 
Користуючись нагодою, висловлюємо готовність ще раз відвідати Бориспільську колонію, аби таки  зустрітися особисто із засудженим екс-народним депутатом Віктором Лозинським та записати з ним інтерв‘ю.

Залишити відповідь