Ігор Смілянський наказав сплатити собі космічну зарплату

Про це повідомляє “Рядок новин”із посиланням на прес-службу громадської організації “Спілка поштовиків України”.
 
Свою новину поштовики підтверджують копією наказу Ігора Смілянського №574, яким він розпорядився виплатити собі зарплату у розмірі 333400 (триста тридцять три тисячі чотириста) гривень.Спілка поштовиків України звернулися до засобів масової інформації із проханням оприлюднити цей наказ «для ознайомлення працівників Укрпошти та громадськості».
 
Як зазначає організація, 50% своєї річної зарплати Ігор Смілянський має виплатити кадровому агентству TalentAdvisors у вигляді гонорару. Як відомо, керівник державної комісії, яка в закритому режимі обрала Ігора Смілянського на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта», одночасно є керівникомкадрового агентства TalentAdvisors, з яким у Смілянського укладений контракт на працевлаштування.
 
Прес-служба ГО повідомила, що через агентство TalentAdvisors Ігор Смілянський працевлаштував в УДППЗ «Укрпошта» на посаду радників Олександра Чернявського та Олену Дрощенко.Останнім відомим місцем роботи Олександра Чернявського була посада фінансового директора агрохолдингу «Мрія», на який він протримався 3 місяці – з вересня по грудень 2014 року, після чого його зі скандалом було знято з роботи.Останнім місцем роботи Олени Дрощенко була посада HR директора ТОВ «Нова пошта»,  на якій вона протримався 3 місяці – з квітня по червень 2016 року, після чого її було звільнено без скандалу.
 
За інформацією Спілки поштовиків України, оклад радника в Укрпошті – 6800 грн, втім, Ігор Смілянський відкрито обіцяв Олександру Чернявському та Олені Дрощенко оклади по 250000 грн., і зараз утворює для них посади із чвертьмільйонними окладами, з яких вони також мають виплатити гонорари кадровому агентству TalentAdvisors в сумі 50% своєї річної зарплати, тобто 1500000 гривень кожний.

Члени ГО вважають, що,

Відповідні заборони введені в дію наказом Ігоря Смілянського №560 від 6 липня 2016 року.
Члени ГО вважають, що, запровадивши цензуру на підприємстві, керівник “Укрпошти” “грубо порушив Конституцію Україні та норми міжнародного права”.
Як зазначає організація, вимога поштовикам отримувати дозвіл на спілкування із засобами масової інформації і на розміщення інформації в мережі інтернет – є цензурою і порушенням прав громадян на свободу вираження своїх думок.
“Забороною поштовикам на спілкування зі ЗМІ Ігор Смілянський намагається приховати власну некомпетентність та безпорадність, сподіваючись що до владних структур та громадськості не потрапить інформація про його неготовність управляти стратегічним підприємством”, – повідомляє прес-служба ГО.
Як зазначає профспілка поштовиків, громадянина США Смілянського було обрано на посаду в результаті “абсолютно закритого і непрозорого конкурсу”, на який не були допущені громадськість, експертне товариство та ЗМІ”.
Далі ГО цитує норми українського та міжнародного законодавства щодо цензури: “Відповідно до статті 15 Конституції цензура в Україні заборонена. Стаття 34 Конституції України гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір.
Стаття 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод проголошує, що кожен має право на свободу вираження поглядів. Це право включає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати і передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів.
Статті 18 та 19 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права передбачають, що кожна людина має право на свободу думки, совісті і релігії та право на вільне вираження своїх поглядів”.
Члени профспілки вимагають від Смілянського “припинити систематичні порушення Конституції України та відмінити наказ №560 від 6 липня 2016 року”.

Залишити відповідь